Träådring, illusionsmåleri och trompe l’oeil

Här är exempel på två olika sorters dekorationsmåleri: träådring och illusionsmåleri. Illusionsmåleri kallas även ”trompe l’œil”, vilket är franska och betyder ungefär ”synvilla”, eller bokstavligen ”lura ögat”. Och det är precis vad det handlar om, att skapa synvillor med måleri. I denna trappuppgång har jag och Lotta Hammar målat en slät yta så att det ser ut som en dörr. Den som knackar på hos Einar Mattsson lär inte bli insläppt…

Träådring och marmorering

Träådring är ett slags illusionsmåleri som går ut på att med hjälp av en speciell måleriteknik imitera olika träslag. Klicka här för att se se exempel på dörrar som är träådrade för att efterlikna mahogny. Ett annat exempel på illusionsmåleri är marmorering som går ut på att måla ytor så att det ser ut som äkta marmor. Klicka här för att se exempel på denna måleriteknik.

Kontakta mig för offert

Denna yta ska snart illusionsmålas så att den ser ut som en dörr. Exempel på dekorationsmåleri - illusionsmåleri.Trompe l'oeil kan få en helt slät yta att se ut som en riktig dörr. Träådring och illusionsmåleri.

 

Taggad under

Sara Kebbon – dekorationsmålare och färgsättare

Sara Kebbon är diplomerad dekorationsmålare och färgsättare, samt en av grundarna till Karla Design & Dekorationsmåleri. Hon är utbildad vid Cours Renaissance i Paris, Palm Fine Arts i Norrköping samt Beckmans Designhögskola i Stockholm. Sara är en uppskattad föreläsare, och har bl.a. undervisat i dekorationsmåleri och måleridesign på Skandinaviska Färgskolan och Palm Fine Arts.