Konstnärlig utsmyckning – takmålning i Liljeholmen

Ibland får jag i uppdrag att designa och uppföra konstnärliga motiv – så kallad konstnärlig utsmyckning – i privat eller offentlig miljö. Här är ett exempel på offentlig konst som jag skapat och målat upp i Liljeholmen i Stockholm. Detta arbete gjorde jag tillsammans med min kollega från Karla Design & Dekorationsmåleri, Lotta Hammar.

Skildrar en historisk händelse

Denna takmålning är målad direkt på putsfasaden på ett hus vid Liljeholmstorget. Målningarna skildrar djurlivet kring sjön Trekanten, en historisk händelse där Carl Michael Bellman var inblandad samt den kända industritillverkningen av Liljeholmens ljus. I Tidningen Liljeholmen/Älvsjö kan du läsa ett reportage om målningen och historien bakom den. Klicka här för att läsa artikeln ”De smyckar tak med Liljeholmshistoria” på tidningens hemsida.

Kontakta mig för offert

Takmålning vid Liljeholmstorget.Detalj från takmålning i Liljeholmen. Konstnärlig utsmyckning i Liljeholmen. Detalj från takmålning i Liljeholmen.Detalj från takmålning i Liljeholmen. Offentlig konst i Liljeholmen.Detalj från takmålning i Liljeholmen. Konstnärlig utsmyckning i form av takmålning vid Liljeholmstorget i Stockholm.

Taggad under

Sara Kebbon – dekorationsmålare och färgsättare

Sara Kebbon är diplomerad dekorationsmålare och färgsättare, samt en av grundarna till Karla Design & Dekorationsmåleri. Hon är utbildad vid Cours Renaissance i Paris, Palm Fine Arts i Norrköping samt Beckmans Designhögskola i Stockholm. Sara är en uppskattad föreläsare, och har bl.a. undervisat i dekorationsmåleri och måleridesign på Skandinaviska Färgskolan och Palm Fine Arts.