Imitation av mosaik

Mosaik kan vara fantastiskt vackert, och mosaiker har skapats i alla kända kulturer i mer än 5000 år. På traditionellt vis använder man små bitar av porslin, sten eller glas. Men det går även att imitera tekniken med hjälp av dekorationsmåleri. Ett slags trompe l’oeil, eller illusionsmåleri, som lurar ögat så att betraktaren tror att det är på riktigt.

Illusionsmåleri

Bilderna nedan föreställer inte riktiga mosaiker, utan är helt släta ytor som jag har målat för att imitera mosaik. Dessa målningar återfinns på Mariebergsgatan och Sankt Göransgatan i Stockholm, där trapphusen har dekorerats med var sin svensk sommarblomma, målade som mosaikimitation.

Kontakta mig för offert

Mosaikimitation i trapphus, prästkrage.

Imitation av mosaik i trappuppgång, liljekonvalj.

Blåklint, målad som mosaikimitation i trapphus i Stockholm.

Taggad under

Sara Kebbon – dekorationsmålare och färgsättare

Sara Kebbon är diplomerad dekorationsmålare och färgsättare, samt en av grundarna till Karla Design & Dekorationsmåleri. Hon är utbildad vid Cours Renaissance i Paris, Palm Fine Arts i Norrköping samt Beckmans Designhögskola i Stockholm. Sara är en uppskattad föreläsare, och har bl.a. undervisat i dekorationsmåleri och måleridesign på Skandinaviska Färgskolan och Palm Fine Arts.