Handmålade tapeter på Svartsjö slott

Som dekorationsmålare får jag se de mest fantastiska miljöer, som till exempel när jag målade tapeterna på Svartsjö slott med limfärg. Svartsjö slott är ett rokokoslott på Färingsö i Mälaren utanför Stockholm. Den ursprungliga slottsbyggnaden byggdes på 1500-talet, men brann ned hundra år senare. På 1700-talet byggdes det nuvarande slottet som kungligt lustslott efter ritningar av arkitekten Carl Hårleman, som med denna byggnad introducerade rokoko i Sverige.

Handmålade i limfärg

Våren 2002 fick jag äran att vara med och måla tapeter till Svartsjö slott. Tapeterna är av handgjort papper av typen linnelump och de limfärgsmålades för hand. Det nydesignade 1700-talsmönstret skapades av Pi Eriksson.

Kontakta mig för offert

Handmålade tapeter på Svartsjö slott. Limfärgsmålade handgjorda tapeter på Svartsjö slott. Tapeterna målades med ett nydesignat 1700-talsmönster. Handgjorda tapeter på Svartsjö slott, målade med limfärg. Limfärgsmålade tapeter. Handmålade tapeter.

Taggad under

Sara Kebbon – dekorationsmålare och färgsättare

Sara Kebbon är diplomerad dekorationsmålare och färgsättare, samt en av grundarna till Karla Design & Dekorationsmåleri. Hon är utbildad vid Cours Renaissance i Paris, Palm Fine Arts i Norrköping samt Beckmans Designhögskola i Stockholm. Sara är en uppskattad föreläsare, och har bl.a. undervisat i dekorationsmåleri och måleridesign på Skandinaviska Färgskolan och Palm Fine Arts.