Förgyllning av takrosetter på Nationalmuseum

Just nu renoveras Nationalmuseum i Stockholm, för första gången på nästan 150 år. Inför den omfattande renoveringen har jag reproducerat limfärgsmålning och förgyllning av de vackra takrosetterna. Totalt handlade det om över 85 stycken. Arbetet gjordes tillsammans med mina kollegor från Karla Design & Dekorationsmåleri, Lotta Hammar och Hanna Säfström. Här nedanför kan du se några exempel på hur resultatet blev.

Detaljer med patina

I tidningen Kulturvärden kan du läsa ett längre reportage om arbetet vi gjorde på Nationalmuseum. Klicka här för att läsa artikeln ”Detaljer med patina” på Kulturvärdens hemsida.

Kontakta mig för offert

Takrosetter före och efter förgyllning
Den vänstra takrosetten på bilden ovan är ett original. Den högra är den nytillverkade som jag har målat med limfärg och förgyllt detaljerna på. Därefter patineras guldet och det slutliga resultatet syns i bilden nedan.

Förgylld takrosett på Nationalmuseum / Karla Dekorationsmåleri

Taggad under

Sara Kebbon – dekorationsmålare och färgsättare

Sara Kebbon är diplomerad dekorationsmålare och färgsättare, samt en av grundarna till Karla Design & Dekorationsmåleri. Hon är utbildad vid Cours Renaissance i Paris, Palm Fine Arts i Norrköping samt Beckmans Designhögskola i Stockholm. Sara är en uppskattad föreläsare, och har bl.a. undervisat i dekorationsmåleri och måleridesign på Skandinaviska Färgskolan och Palm Fine Arts.